ΑΞΟΝΙΚΗ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑ 64 ΤΟΜΩΝ,
Άριστη απεικόνιση – Χαμηλή δόση ακτινοβολίας

Στο διαγνωστικό κέντρο OPTIMA DIAGNOSTICS, με έδρα το Νέο Ηράκλειο Αττικής, χρησιμοποιούμε τον αξονικό τομογράφο Philips Brilliance 64, ο οποίος αποτελεί την πιο σύγχρονη επιλογή και διασφαλίζει άριστη απεικόνιση και πολύ χαμηλές δόσεις ακτινοβολίας, με χρήση αλγορίθμων idose και του πρωτοκόλλου “step ‘n shoot”. Με τον αξονικό τομογράφο 64 τόμων πραγματοποιούμε την εξέταση της αξονικής στεφανιογραφίας (αναίμακτης μεθόδου απεικόνισης των στεφανιαίων αγγείων), καθώς και την ολόσωμη αγγειογραφία.

Optima tomografos S1

Στο εργαστήριο παρέχουμε όλες τις εξετάσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν στον αξονικό τομογράφο.

Ενδεικτικά, αναφέρουμε:

  • Αξονική στεφανιογραφία με τεχνική χαμηλής ακτινοβολίας step ‘n shoot
  • Αξονικές αγγειογραφίες (ολόσωμη αγγειογραφία, αγγειογραφία εγκεφαλικών αγγείων, αγγείων τραχήλου, πνευμονικών αγγείων, αορτής, μεσεντερίων αγγείων, αγγείων άκρων, φλεβογραφίες)
  • Εγκεφάλου, τραχήλου, λιθοειδών, κόγχων και σπλαχνικού κρανίου
  • Θώρακα και θώρακα με τεχνική υψηλής ευκρίνειας (HRCT)
  • Κοιλίας και δυναμικός έλεγχος συμπαγών κοιλιακών οργάνων: ήπατος 4 φάσεων, παγκρεατογραφία, ουρογραφία κ.λπ.
  • Μυοσκελετικού
  • Εικονικές (virtual) ενδοσκοπήσεις (κολονοσκόπηση)

Οι εξετάσεις της ιατρικής απεικόνισης, ιδιαίτερα αυτές της αξονικής τομογραφίας, οφείλουν να σχεδιάζονται ανάλογα με τον ασθενή και την πάθηση που αναζητούμε ή θέλουμε να αποκλείσουμε.

Η χορήγηση του σκιαγραφικού πρέπει να γίνεται με τη χρήση ειδικού εγχυτή. Στο διαγνωστικό μας κέντρο γίνεται χρήση δύο εγχυτών MEDRAD. Η άρτια εκπαίδευση του προσωπικού μας σε συνδυασμό με την πολύχρονη εμπειρία στη χρήση όλων των τύπων των σκιαγραφικών μέσων, μας δίνει τη δυνατότητα της εκτεταμένης χρήσης αυτών, περιορίζοντας στο ελάχιστο τις ανεπιθύμητες ενέργειες.

Η επεξεργασία των πρωτογενών εικόνων γίνεται σε πολλαπλούς εξειδικευμένους σταθμούς εργασίας, που δίνουν τη δυνατότητα δημιουργίας δυσδιάστατων πολυεπίπεδων ανασυνθέσεων (MPR), αλλά και τρισδιάστατων εικόνων (3D volume rendering).

Ο μηνιαίος έλεγχος από την ακτινοφυσικό του εργαστηρίου μας εξασφαλίζει την αρτιότητα της εικόνας και την απόλυτη ευθυγράμμιση με τις προδιαγραφές ακτινοπροστασίας.

Optima tomografos S3

Καλέστε μας για να ενημερωθείτε για τις υπηρεσίες μας ή για να κλείσετε το ραντεβού σας.